opioider smertestillende Things To Know Before You Buy

Wiki Article

For gravide i LAR er det utarbeidet egne nasjonale faglige retningslinjer utgitt av Helsedirektoratet. 

Faglige anbefalinger for udredning og behandlingsbehov hos patienter med kroniske smerter i almen praksis.

Legemiddelmyndigheter har gitt markedsføringstillatelse for bruk av opioidholdige legemidler i behandling av sterke akutte smertetilstander som for eksempel er forårsaket av operasjoner eller alvorlig kreftsykdom (Statens legemiddelverk, 2021)

Det skal du streame i oktober: Vinterbergs serie fik stående bifald i Venedig. Nu rammer den fladskærmene herhjemme

For å sikre forsvarlig behandling av pasient, forhindre at opioider inntas i strid med leges ordinering eller at slike legemidler blir gjort tilgjengelig for andre enn pasienten selv, bør lege vurdere behovet for forsvarlig utleveringsordning og undersøke om pasienten tolererer den ordinerte opioiddosen.

Behandlingstilbudet tar utgangspunkt i pasientens situasjon og hvilke mål pasienten ønsker å oppnå. I tillegg til utredning av og terapi for ruslidelsen vil personens medisinske, psykiske og sosiale utfordringer utredes og ressurser kartlegges. Behandlingen er tilpasset og retter seg mot de funn som er gjort i utredningen.

Det foreligger psykososiale problemer som sannsynligvis har kommet forut for eller uavhengig av smertetilstand

Leger i spesialisthelsetjenesten bør ikke rekvirere doser høyere enn three hundred mg OMEQ for every døgn til pasienter i poliklinisk behandling ved langvarige smerter som ikke skyldes kreftsykdom.

Hvis smertene varer utover det som er forventet etter akutte hendelser eller operasjoner og senest etter hearth uker, bør lege here vurdere om:

Verdens helseorganisasjons smertetrapp for kreftrelaterte smerter gjelder smerter som skyldes kreftsykdom og ikke andre smerter

Siste faglige endring: 19. oktober 2021   

De analgetiske legemidlene deles ofte inn i to hovedgrupper, som hver har sine undergrupper: Ikke-opioide smertestillende midler og opioide smertestillende midler.

»Det er vildt«: Professors puls steg en smule, da årets nobelpris i fysik gik til pionerer inden for hans felt

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors

Report this wiki page